X

Noutati

Analiza FSD – Noile revendicări social ale angajaților

Redactat de Marin Florian, membru în Grupul de Experţi al FSD / preşedintele Organizaţiei de Tineret a Blocului Naţional Sindical

1 mai – Ziua Internațională a Muncii – este în fiecare an prilej de comemorare a victoriilor cu greu câștigate de-a lungul timpului de către muncitori, în acțiunile de revendicare a dreptului la un program de muncă de 8 ore, în condiții de muncă sigure și primind la schimb salarii care să le asigure un trai decent. Surprinzător sau nu, aceleași revendicări sunt valabile și acum deși condițiile economice și variabilele care intervin în fluxul de producție s-au schimbat simțitor.

Astăzi, avem de-a face cu un sistem de relații industriale care promovează tensiuni considerabile între manageri și angajați, dar și între bogați și săraci, iar alianța extrem de clară dintre anumite părţi din politic și capital a avut ca rezultat modificarea sistemului de relații industriale și a Codului Muncii prin procedură de urgență (2011). Politicile de austeritate aplicate pentru a contracara efectele crizei economice au condus la creșterea precarității angajaților pe piața muncii și pierderea unor drepturi sociale care păreau câștigate odată pentru totdeauna.

Pretextul care a stat la baza modificării Codului Muncii și a sistemului de relații industriale a fost flexibilizarea pieței muncii. Opțiunea hire and fire de care beneficiază angajatorii din România a condus la o situație în care contractele de muncă pe perioadă nedeterminată constituie o excepție și nu o regulă.

Prin diminuarea valorii sociale a unui loc de muncă, cresc costurile sociale pentru reinserția profesională a persoanelor care se află sub incidența unui contract pe perioadă determinată – toate costurile disfuncţionalităţilor pieţei muncii sunt astfel transferate injust exclusiv către stat. Accesul la serviciile publice, posibilitatea întemeierii unei familii, dar și accesul la un credit financiar constituie adevărate probleme pentru un lucrător, odată cu finalizarea perioadei contractuale dar și în timpul acesteia. Forma actuală a Codului Muncii constituie mai degrabă un element care fundamentează un conflict social.

Tags:

About the Author

The Author has not yet added any info about himself

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *