Eveniment online: Criza epidemiologică și provocările stângii în România

Fundația Stânga Democratică împreună cu PES activists Romania a organizat pe data de 1 mai 2020 evenimentul „Criza epidemiologică și provocările stângii în România”. Pandemia de COVID-19 a generat o criză a sistemului medical la nivel global și este posibil să genereze și o criză economică fără precedent. În acest context ne-am propus sa răspundem la următoarele întrebări: „Care ar trebui să fie rolul statului în această perioadă?”, „Care ar fi cele mai potrivite politici pentru relansarea economică?” sau „Care ar trebui să fie principalele direcții de acțiune ale stângii românești în această perioadă?”. Invitații care au trebuit să răspundă acestor întrebări, au fost: – Victor Negrescu, Europarlamentar, – Laszlo Andor, FEPS Secretary General, – Lucian N. Romascanu, președintele Comisiei pentru cultură şi media, – Mihail Caradaică, Președinte FSD, – Victoria Stoiciu, reprezentant FES, – Petre Florin Manole, Deputat în Parlamentul României, – Sebastian Țoc, Cercetător Academia Română și Lector Universitar, – Elena Trifan, Sociolog, – Alina Duduciuc, Lector Universitar, – Diana Neaga, Lector Universitar, – Iulian Stănescu, Cercetător Academia Română, – Octavia Moise, Lector Asociat SNSPA, – Valentin Nicolescu, Lector Asociat SNSPA.

Criza epidemiologică și provocările stângii în România

Fundația Stânga Democratică împreună cu PES activists România vă invită vineri, 1 mai, începând cu ora 12:00, să luați parte la evenimentul „Criza epidemiologică și provocările stângii în România”. Acesta va fi realizat prin intermediul platformei ZOOM și va fi transmis în exclusivitate pe pagina de Facebook a fundației.

Pandemia de COVID-19 a generat o criză a sistemului medical la nivel global și este posibil să genereze și o criză economică fără precedent. În acest context ne punem următoarele întrebări: „Care ar trebui să fie rolul statului în această perioadă?”, „Care ar fi cele mai potrivite politici pentru relansarea economică?” sau „Care ar trebui să fie principalele direcții de acțiune ale stângii românești în această perioadă?”.

Invitații care vor trebui să răspundă atât acestor întrebări, cât și celor adresate de dumneavoastră, sunt: Victor Negrescu, Europarlamentar, David Rinaldi, FEPS Director of Studies and Policy, Petre Florin Manole, Deputat în Parlamentul României, Mihail Caradaică, Lector Universitar, Sebastian Țoc, Cercetător Academia Română și Lector Universitar, Elena Trifan, Sociolog, Alina Duduciuc, Lector Universitar, Diana Neaga, Lector Universitar, Iulian Stănescu, Cercetător Academia Română, Octavia Moise, Lector Asociat SNSPA, Valentin Nicolescu, Lector Asociat SNSPA.

“Stânga și agenda socială a României” la Bistrița

O nouă dezbatere generată de volumul colectiv “Stânga și agenda socială a României”, de data aceasta la Bistrița.

Victor Negrescu și Mihail Caradaica au dezbătut cu invitați de marcă și reprezentanți ai stângii din regiune precum Bogdan Ivan, Nicolae Moldovan, Doina Pană sau Cristian Niculae, temele de stânga care se regăsesc în carte.

Fundația Stânga Democratică reprezentată la “Annual Autumn Academy”

Fundația Stânga Democratică a fost reprezentată la “Annual Autumn Academy”, eveniment organizat de Fundația Europeană pentru Studii Progresiste, de către Victor Negrescu, Mihail Caradaica și Aurelia Serfezi.

Principalele teme de discuție au fost:
– Mișcarea Progresistă in contextul alegerilor Europarlamentare;
– Viitorul Uniunii Europene;
– Politici pentru protecția mediului înconjurător;
– Viitorul social-democrației.

“Stânga și agenda socială a României” la Reșița

Astăzi, Fundația Stânga Democratică a lansat la Reșița, în grădina de vară a Librăriei Semn de carte, volumul colectiv “Stânga și agenda socială a României”.

La eveniment au participat Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru afaceri europene, Mihail Caradaica, lector universitar la SNSPA, Marius Balean reprezentant PES activists, precum și reprezentanți ai societății civile și comunității academice locale.

Ținem să le mulțumim pe această cale tuturor celor care au participat la discuțiile antrenante privind politicile de stânga din România și viitorul social-democrației.

“Stânga și agenda socială a României” la Suceava

Pe data de 27 iulie, Fundația Stânga Democratică a lansat și la Suceava, la Muzeul de Istorie „Bucovina”, volumul colectiv “Stânga și agenda socială a României”. La eveniment au participat Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru afaceri europene, Mihail Caradaica, lector universitar la SNSPA, reprezentanți PES activists Romania, precum și reprezentanți ai societății civile.Ținem să le mulțumim pe această cale tuturor celor care au fost alături de noi pentru interesul acordat și pentru contribuția lor în cadrul dezbaterilor.Volumul este rezultatul unui proiect comun al Fundațiilor Stânga Democratică și Friedrich-Ebert-Stiftung Romania, publicat la Editura Tritonic.

“Stânga și agenda socială a României” la Botoșani

Astăzi, 27 iulie, FSD a lansat la Botoșani volumul colectiv “Stânga și agenda socială a României”. La eveniment au luat parte Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru afaceri europene, Mihail Caradaica, lector universitar la SNSPA, politicieni locali de stânga, reprezentanți PES activists Romania, precum și reprezentanți ai societății civile.

Ținem să le mulțumim pe această cale tuturor celor care au fost alături de noi pentru interesul acordat și pentru contribuția lor în cadrul dezbaterilor.Volumul este rezultatul unui proiect comun al Fundațiilor Stânga Democratică și Friedrich Ebert, publicat la Editura Tritonic.